Keresés

A főügyészséghez fordultak a Népszabadság miatt

Tartozás fedezetének elvonása miatt tett bejelentést egy fideszes a Népszabadság tulajdonosa ellen. Bűncselekmény gyanújának a megállapítását kéri.

Bejelentést tett a Főügyészségen a Népszabadság bezárása miatt Tényi István, a feljelentéseiről ismert V. kerületi fideszes. Úgy véli, hogy a lépés felvetheti a tartozás fedezetének elvonása bűntett gyanúját, mivel a Mediaworks a lapra felvett hitelből vásárolta meg a Pannon Lapok Társaságát, miközben bezárta a Népszabadságot, amire a hitel jelzélogjogát terhelte rá  – írta a 24.hu.

A Btk. 405. §-a értelmében, ha bizonyítható a bűncselekmény, akár öt év szavadságvesztésre is ítélhető az elkövető. Tényi szerint fedezet elvonásának számít az olyan jogügylet is, amivel az adós hozzáférhetetlenné teszi a fedezetet a hitelezőnek. Azt kérte a Főügyészségtől, hogy vizsgálják ki az ügyet, és tegyenek feljelentést, ha szükséges.

A Népszabadság működését a múlt szombaton függesztették fel, munkatársait azóta sem engedték be az időközben elköltöztetett szerkesztőségbe. A dolgozók jelképes összegért szeretnék megvásárolni a lapot, de az erről zajló tárgyalások nem haladnak, teljes a bizonytalanág.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!