Keresés

Fogyatékkal élő sportolókat fenyegetnek bírsággal a Margit-szigeten

Súlyos pénzbírsággal fenyegetik a rendőrök azokat, akik a Margitsziget belső útján futnak. A korábbi elnéző gyakorlattal szembemenő fellépés ellehetetleníti a máshol sportolni nem tudó fogyatékkal élőket és egy olimpikont is .

Úgy tűnik, rászálltak a rendőrök a Margit-szigeten sportolókra. Azokra a futókra, akik nem a sziget partján kialakított rekortánt használják, hanem a közepén húzódó kisforgalmú aszfaltutat – írja a 444.hu. A lap Papp Kriszta maratonista olimpikon Facebook-bejegyzését is idézi, aki szerint figyelmeztették őket, hogy meg lesznek bírságolva, ha az úton futnak.

Pénteken a fogyatékos sportolókat segítő Suhanj! Alapítvány jelezte közérdekű bejelentésben, hogy 50-150 ezer forintos bírsággal fenyegették sportolóikat rendőrök, ha a középső utat használják. Az alapítvány évek óta szervez közös futásokat a helyszínen egészséges és sérült sportolóknak, és azért haszálják az utat, mert a speciális igényű embereknek és speciális eszközeiknek a külső futókör nem alkalmas hely edzeni.

Az alapítvány szerint a rendőrség újdonsült gyakorlata elfogadhatatlan, mert a pénzbírsággal ellehetetlenítik a fogyatékkal élő emberek edzését, amivel megfosztják őket a kevés sportolási lehetőségük egyikétől, és az intézkedés amúgy is betarthatatlan – írja a 444.hu.

Az érintett futók tüntetést is szerveznek a kedvezőtlen fejlemények miatt.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!