Keresés

Óriási bulit csapott a győztes Törpe

A Törpének becézett Bruna László hatalmas eredményváró bulit csapott, ingyensörrel, roma mulatós zenével. A tervei között van a falu rendberakása, a helyi mezőgazdaság beindítása. A magyarok visszacsabítására a roma többségű településre azonban szerinte egy élet sem elég.

65 százalékkal Bruna László (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást Tiszabőn, a legszegényebb és szinte kizárólag romák lakta magyar településen. A Törpének becézett Bruna ellenfele, az eddigi polgármester, Szabó Béla 35 százalékot kapott.

Önkormányzati választás Tiszabőn, Magyarország egyik legszegényebb településén, 2014. október 12-én.A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást Tiszabőn| Fotó: Magócsi Márton

A települést teljesen lázba hozta az önkrományzati választás, az emberek egész nap dudákkal és molinókkal járták az utcákat (riportunkat itt olvashatják). A hangulat estére a tetőfokára hágott, Bruna ugyanis a portája előtt hatalmas eredményváró bulit rendezett, ingyensörrel és mulatós zenével. A színpadról olyan számok szóltak, mint a Gipsy Fire, de elhangzott MC Hawer falusi slágere is, amelyben a refrén úgy szól, “Polgármester, csak azt kérem, Hogy egy kis segélyt adjon nékem”.

Önkormányzati választás Tiszabőn, Magyarország egyik legszegényebb településén, 2014. október 12-én.Reggelig tartó bulit csapnak | Fotó: Magócsi Márton

“Ha ő lesz a polgámester, reggelig mulatság lesz… sőt, három napon keresztül” – mondta valaki még a buli előtt.

Bruna László a buli közben az Abcúgnak felvázolta a terveit is. Folytatni akarja  a közmunkát, és a teljes települést ki szeretné takarítani, hgy “az emberek szívesen jöjjenek Tiszabőre”. Rendbe akarja tenni a kultúrházat, fel akarja újítani az iskolát, fóliáztatást akar bevezetni, és meg akarja erősíteni a helyi mezőgazdaságot. Azt azonban még nem tudta megmondani, hogy minderre honnan lesz forrás.

Önkormányzati választás Tiszabőn, Magyarország egyik legszegényebb településén, 2014. október 12-én.Bruna László, Törpe | Fotó: Magócsi Márton

Bruna azt mondta, azt sajnálja a legjobban, hogy a rendszerváltás után a magyarok elköltöztek az egyre inkább lecsúszó településről. “Egy élet is kevés lesz arra, hogy őket visszabcsábítsuk” – mondta.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!