Keresés

Fiatal afgán menekült mentett életet

A mentők nem értek ki időben, az afgán fiatal látta el az életveszélyes sérülést szenvedett férfit. Afganisztánban tanult meg ütőeret elszorítani, most családját elveszítve az utcán lakik Budapesten.

Egy 16 éves afgán menekült mentette meg egy súlyos sérülést szenvedett férfi életét csütörtök délután a Bérkocsis utcában, az önkéntes konyha előtt – írja az Index. Egy ételre váró, részeg férfi türelmetlen volt, és beleütött az üvegajtóba, ami szétvágta a karján az ütőerét.

A szemtanúk szerint minden vérben úszott, és egyedül Aziz ugrott oda, és elkötötte a férfi karját, így állítva el a vérzést. A lap szerint Aziz húsz percen keresztül volt szakképzett egészségügyis nélkül a sértett mellett. A mentők nagyon lassan értek ki, egy idő után a menekültekkel foglalkozó orvosok segítettek ellátni a férfit.

Az esetről beszámoló Facebook-oldal szerint Aziz apját megölték, az édesanyját és a testvérét pedig szem elől veszítette az úton Európa felé. Napok óta Budapesten van, és a szabad ég alatt alszik.

Az Indexnek Aziz elmondta, hogy Afganisztánban sok hasonló esetet látott, és ilyenkor segített is, ezért tudta azonnal, hogy mit kell tennie, jóllehet nincs semmilyen egészségügyi végzettsége.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!