Keresés

Feudális hangulattól sokalltak be a Szent Imre kórház orvosai

Állítólag az igazgató vezetési stílusa miatt mondott fel egyszerre hat altatórovos a múlt héten a Szent Imre kórházban. Az igazgató elvárja, hogy előre köszönjenek neki, pontosan miként szólítsák meg írásban, és miközben tiltja a nővéreknek a túlórát, maga sofőrös autóval jár.

A kórházigazgató vezetési stílusának is komoly szerepe lehet abban, hogy egyszerre hat altatóorvos mondott fel a múlt héten a Szent Imre kórházban. Legakábbis ez derül ki a 444.hu cikkéből. A lap a kórház több volt orvosával és nővérével is beszélt. Elmondásukból az derül ki, már hoszabb ideje rossz a hangulat a kórházban ls nem ez az első tümeges felmondási hullám az igazgató miatt, csak eddig még nem szellőztették meg a sajtóban. A lap szerint jelenleg a sürgősségi osztály nővérei közül is a felmondási idejüket töltik többen.

A volt dolgozók szerint azon felül, hogy sem elég orvos, sem elég nővér nincs, és eleve nehezek a körülmények a magyar egészségügyben, dolgukat a kórházban Bedros J. Róbert igazgató stílusa is nehezítette.

Olyanokról számoltak be például, hogy az igazgató “Megtiltotta az orvosoknak és a nővéreknek, hogy a kórház folyosóján használják a mobiltelefonjukat, vagy pedig hangosan nevessenek. Úgy vélte, hogy ezek a betegekben rossz érzést kelthetnek” – idézett a lap egy volt dolgozót. Azt ugyanakkor elvárta, hogy a beoszttak minden pillanatban elérhetők legyenek telefonon, akár máég szabadnapjukon is.

Ezen kívül az igazgató

  • megtiltotta a nővéreknek a túlórázást, így sosem maradt elég ember egyszerre az intenzív osztályon,
  • a hiányt vetésforgóval igyekezett pótolni, de más osztályokról az intenzívre irányított tapasztalatlan nővérek csak fokozták a nehézségeket,
  • közben ő maga a kórház által fizetett sofőrrel jár munkába,
  • minden dolgozónak beosztásának megfelelő színű  szalagú névkártya hordést írta elő, hogy messziről látszódjon, megfelelő helyen jár-e,
  • aprólékosan megszabta, hogyan szabad írásban megszólítani,
  • előírta, hogy mindenki előre köszönjön neki, és aki nem ismerné az hogyan ismerheti fel: „magas, jóképű, és az öltönyzakóját mindig vállra vetve viseli”,
  • körleveleinek elolvasását minden dolgozónak aláírásával kellett igazolnia.


Bedros J. Róbert korábban többek köz9tt a kistarcsai Flór Ferenc kórházat is vezette. Amikor olnnan eljött “volt beosztottjai közül többen együtt mentek templomba, hogy közös imádsággal köszönjék meg a változást” – írja a 444.hu.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!