Keresés

Felkészültek a börtönök a migránsok fogadására

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára szerint a magyar börtönök felkészültek a menekültek fogadására, ha arra kerülne a sor. A kormány jelentősen szigorítaná a büntető törvénykönyvet, de Kontrát szerint a cél továbbra is az, hogy a menekültek elhagyják az országot. 

„Cél, hogy az illegális határátlépőket Magyarország területéről vigyük ki, de ha mégis itt kell letölteniük a büntetésüket, akkor a magyar büntetés-végrehajtás felkészült a fogadásukra” – mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára hétfő reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. A kormány által néhány napja benyújtott javaslatcsomag jelentősen szigorítaná a migránsokra kiszabható büntetéseket, például bűncselekménnyé nyilvánítanák a kerítés megrongálását és az azon való átmászást is.

A 444.hu cikke szerint Kontrát azt is elmondta, hogy a kormány azt szeretné elérni, hogy senki se jusson be az országba illegálisan, amihez október végére el kell készülnie a határzárnak is. Ezt eredetileg augusztusra tervezték, de végül csak a GYODA lett kész, ami nem jelent komoly akadályt az ide érkezőknek.

A kormány által benyújtott javaslatcsomagot a szeptember 3-4-i rendkívüli ülésen fogadhatja el a parlament.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!