Keresés

Februárban indul a nyomozás az augusztusban megfulladt menekültek ügyében

Csak februárban kezdi a nyomozást a rendőrség annak a csempészkocsinak az ügyében, amelyben 71 menekült holttestét találták meg az osztrák autópályán augusztusban. Az Országos Rendőr-főkapitányság  szerint azért húzódik ennyire az ügy, mert még tart az osztrák hatóságoktól kapott iratok fordítása. 

Februárban indulhat a magyar nyomozás az augusztusban az osztrák A4-es autópályán megtalált hűtőkocsiügyében. Bár a 71 holttestet több mint fél éve találták meg, az Országos Rendőr-főkapitányság szerint „még tart annak az irathalmaznak a lefordítása, amelyet novemberben kapott meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az osztrák hatóságoktól” – írja a 444.hu a Magyar Idők szerdai számára hivatkozva.

A csempészbanda főleg irakiakból és afgánokból állt, de a toborzást és magát a szállítást bolgárok végezték. Párhuzamosan nyomoztak az osztrák és a magyar hatóságok, de több cselekmény is Magyarországon történt, és négy gyanúsítottat is a magyar rendőrök vettek őrizetbe, így itt folyik le büntetőeljárás.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!