Keresés

Facebookon szerveződnek a menekültek segítői

Várják az adományokat, de máshogy is lehet segíteni, például fordítással vagy pakolással. A Migration Aid közösségi kezdeményezés júniusban indult el, de már több ezren csatlakoztak hozzá.

Júniusban indult el a Facebookon az a közösségi kezdeményezés, és honlap, amihez néhány nap alatt több ezren csatlakoztak azzal a szándékkal, hogy humanitárius segítséget nyújtsanak a Magyarországra érkező menekülteknek, megkönnyítsék a nehéz helyzetben levő emberek utazását és itt tartózkodását.  Migration Aid csoport tagja a közösségi oldalon tartják egymással a kapcsolatot. Arra kérnek mindenkit, hogy ha segítségre szoruló menekültet látnak, akkor mindenképpen szóljanak a csoportnak.

A Migration Aid munkájába bekapcsolódott aktivisták a menekülttáborok felé vezető közlekedési csomópontokban, és a táborok környékén, így több budapesti helyszín mellett Szegeden, Debrecenben, Bicskén, Fóton és Cegléden is segítik az úton lévő migránsokat információval, élelemmel és innivalóval, továbbá alapvető higiéniai és ruházati cikkekkel.

A Migration Aidhez csatlakozott magánszemélyek és szervezetek nap mint nap több száz menedékkérőnek, köztük rengeteg kisgyermeknek nyújtanak segítséget, és a kezdeményezés továbbra is nyitott bárki előtt, aki segíteni szeretne kiszolgáltatott embertársainknak – írja a honlap.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!