Keresés

Ezrek tiltakoznak a Wallenberg szakiskola bezárása ellen

Megszüntetné a kormány a Ludovikánál lévő Raoul Wallanberg szakiskolát, az épületet pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kapná. Az iskola diákjai és tanárai tiltakoznak a bezárás ellen, a szakszervezet szerint pedig a kormány nem egyeztetett velük a bezárásról.

A Mi iskolánk, a mi sorsunk – olvasható azon a Facebook oldalon, amelyen a Raoul Wallanberg Szakközépiskola és Szakiskola bezárása ellen tiltakoznak. Az oldalt az iskola diákjai és tanárai indították, és már több mint háromezer követője van.

A kormány máricusban döntött a szakiskola megszűntetéséről. Szerdán az iskolaigazgató azt mondta a diákoknak, hogy szeptembertől már nem a Ludovika térre kell iskolába járniuk, hanem hat másik budapesti iskolába osztják majd szét őket – írta az Origo. Az iskolának jelenleg 1200 diákja van.

Az iskola épületét a szomszédos Nemzeti Közszolgálati Egyetem kapná. A Klik az Origóval azt közölte, a kormány korábban már tárgyalt a Ludovika téri fejlesztésekről. “A Klik ezért elkezdte az érdemi egyeztetést a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola jövőjével kapcsolatban, mindvégig szem előtt tartva azt a célt, hogy az oktatás zavartalan legyen, a diákok helyzete pedig rendezett maradjon” – írták. Az, hogy pontosan mikor kezdték az egyeztetéseket, és hogy az iskolából kivel tárgyaltak, a Klik közleményéből nem derül ki.

A Pedagógus Szakszervezet közölte, hogy megtámadja az iksolát megszüntető kormányhatározatot, szerintük ugyanis a kormány nem kérte ki az érintettek véleményét.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!