Keresés

Ezek a legjobb magyar középiskolák most

A gimnáziumok közül a Fazekas, a Radnóti és az Eötvös dobogós. A gimnáziumokban Budapest, szakközépiskolákban inkább a vidék erősebb a HVG legújabb rangsora alapján.

A Fazekas Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium vezeti a 2016-os középiskolai rangsort. A listát a HVG állította össze, csütörtökön jelenik meg az ezt részletesen taglaló kiadványuk.

A Fazekas nem csak az összesített eredmények, de két alrangsor – a matematikai képességeket vizsgáló kompetenciamérések, illetve a matematikaérettségik összehasonlításában – is az élen áll.

A most közzétett, első tíz legjobb gimnáziumot felsoroló listán csak két nem budapesti iskola szerepel: a veszprémi Lovassy László Gimnázium (a negyedik), illetve a budaörsi (ami már majdnem Budapest) Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola (a tizedik).

A vidék inkább szakközépiskolákban erős. Ezek listáján az első a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium, a második a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium, a harmadik a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola. Itt csak a negyedik és az ötödik budapesti intézmény.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!