Keresés

Európáért tüntet a Momentum május elsején

Az orosz függőség ellen, Európa mellett tüntet május elsején a Momentum Mozgalom. Este hatkor lesz a gyülekező a Szabadság téren, onnan vonulnak a Hősök terére. 

Este hatkor kezdődik a Momentum Mozgalom május elsejei tüntetése, amelyen az Európai Unióhoz való csatlakozás évfordulóját ünneplik. „A Momentum május 1-jére, az EU-csatlakozás évfordulóján hívja tüntetni mindazokat, akik úgy érzik, hogy mi, magyarok Európához tartozunk. Európához, és nem Moszkvához” – írták a tüntetés Facebook-eseményénél, amit kilencezren igazoltak vissza.

A Szabadság téren lesz a gyülekező, ahonnan a Hősök terére vonulnak. Itt Soproni Tamás, Pottyondy Edina és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke fog beszélni. „Oroszország közelebb van, mint hinnénk. Orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül. A kormány szabadságharcosnak nevezi magát. Hazudnak. Hat éve hagyják ugyanis, hogy az oroszok egyre szorosabbra húzzák azt a bizonyos rabláncot. A hat év alatt az elmúlt húsz év gyakorlatára építve pedig soha nem látott mélységekbe taszították nemzeti tartásunkat” – írták.

A Momentum az olimpiaellenes, budapesti népszavazási kampányával robbant be a köztudatba, azóta vidéken is próbálnak bázist építeni.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!