Keresés

Erdő Péter már befogadná a menekülteket

A bíboros megköszönte Ferenc pápa iránymutatását, és örömmel követi azokat. Múlt héten még embercsempészetnek minősítette, ha a katolikus egyház menedéket nyújtana a menekülteknek.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) „készséggel és örömmel” követi Ferenc pápa menekültek befogadásáról és segítéséről szóló felhívását – derült ki abból a levélből, amelyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, az MKPK és az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke, Veres András szombathelyi megyés püspök, az MKPK megválasztott elnöke és a testület tagjai írtak hétfőn a pápának – írja az MTI.

A levélben megköszönték a katolikus egyházfőnek a vasárnapi úrangyala (Angelus) imádság előtt mondott szavait, valamint azt, hogy a pápa előttük jár az Evangélium útján és „megjelöli a cselekvés helyes irányát”. „A menekültek befogadásáról és segítéséről szóló felhívását készséggel és örömmel követjük. Szavai nagy erősítést és bátorítást jelentenek a megkezdett munkában” – írták.

Az MKPK sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a püspöki konferencia „illetékesei már vizsgálják, hogy milyen konkrét lépésekkel tudják követni a Szentatya szándékát és útmutatását”.

Ferenc pápa vasárnap szólított fel minden európai plébániát, vallási közösséget, rendházat, hogy fogadjon be egy menekült családot, és bejelentette, hogy ebben példát fog mutatni az általa vezetett római egyházmegye, így a Vatikán két plébániája is befogad menekült családokat „a következő napokban”.

Erdő Péter korábban azt mondta egy újságírói kérdésre, hogy azért nem fogad be a katolikus egyház menekülteket, mert az embercsempészetnek minősülne.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!