Keresés

Elvinné a tranzitzónákat Tarlós István a pályaudvarokról

Tarlós István főpolgármester nem szeretné, hogy a pályaudvarok közelében maradjanak a menekültek számára nyitott tranzitzónák. Erről beszélt egy tévéműsorban. Szerinte a migránsokat nem kellene ellenőrizetlenül beengedni.  

Ha így folytatódik tovább, nem valószínű, hogy a pályaudvarokon, a főváros szívében maradnak az illegális bevándorlók számára kialakított tranzitzónák – erről beszélt a TV2 Mokka című műsorban kedd reggel Tarlós István fővárosi főpolgármester.

Azt mondta, azért a pályaudvarokon alakították ki ezeket az övezeteket, mert a jogszabály úhy szólt, hogy „üljenek fel a vonatra és menjenek tovább”, de mivel ennek lehetőségei beszűkültek, „nem sok értelme van annak, hogy a pályaudvarok környékén biztosítsunk egy ilyen fakultatív szolgáltatást”.

A tranzitzónákat a humanitárius segítség mellett azért is jelölték ki, hogy „ne szóródjanak szanaszét a városban” az emberek, akiket következetesen migránsokként említett. Szerinte a legtöbbjük esetében nem is bizonyított, hogy háború elől menekültek, jelentős hányaduk pedig – iratok hiányában – be sem azonosítható. Tarlós szerint az egyetlen megoédás, hogy ezeket az embereket nem szabad tovább ellenőrizetlenül beengedni – mondtaA tranzitzónákat augusztus elején alakították ki.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!