Keresés

Elveszítheti a babáját egy menekült nő Röszkénél

Egyetlen önkéntes orvos próbál ellátni több száz menekültet Röszkénél. Kedd délután egy hét hónapos terhes nőhöz  mentőt kellett hívnia, mert félő, hogy elveszíti a kisbabáját. A mentőre húsz percen keresztül kellett várni. Az osztrákok hasonló helyzetben helikoptert küldtek.

Embertelenek a körülmények a röszkei gyűjtőponton – jelentette tudósítónk a helyszínről. Röszkén továbbra is százak várják a tarlón, hogy elvigyék őket a regisztrációs pontra. Sokaknak orvosi ellátásra van szükségük, amit az Orvosok Határok Nélkül egyik önkéntese, egy zirci háziorvosnő próbál biztosítani. A doktornő tudósítónknak azt mondta, hétfő este óta folyamatosan dolgozik.

Kedd délután egy óra körül rosszul lett egy hét hónapos terhes nő, aki félő, hogy a Magyarországra vezető út megpróbáltatásai miatt elveszíti a gyermekét. Értesítették a mentőket is, akik nagyjából 20 perccel később érkeztek meg. A helyszínen levő önkéntesek próbálták meggyőzni a rendőröket, hogy a nőt a családja is elkísérhesse a kórházba, de úgy tűnik, ebbe nem egyeztek bele. A nőt végül elvitte a mentőautó, az állapotáról nincs további hír. Az eseten több, az állomáson lévő menekült is úgy kiakadt, hogy nagy hangzavar közepette elmenekültek az állomásról. A rendőrök a nagy részket nem tudták visszatartani.

Az egyik osztrák önkéntes az Abcúgnak azt mondta, a hétvégén az osztrák határon is rosszul lett egy hathónapos terhes nő, akit az osztrák mentőszolgálat helikopterrel szállított kórházba.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!