Keresés

Elkaszálták egy gyermekotthon építését Encsen

Pályázati pénzből gyermekotthon épült volna, 25-30 új munkahelyet teremtve Encsen. A helyieknek azonban nem kellenek a miskolci „problémás gyerekek”.

Gyermekotthont létesített volna a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen, amihez az építési telket egy májusi képviselő-testületi döntés szerint ingyen biztosította volna a település önkormányzata. Az encsiek azonban aláírásgyűjtést kezdeményeztek, és 1016 támogatóval a petíció elérte célját: az önkormányzat elállt a gyermekotthon befogadásától  – írja a boon.hu cikkére hivatkozva az Index.

A miskolci „problémás fiatalok” Encsre költöztetése ellen tiltakozó kezdeményezés mögé beállt a helyi Jobbik is, akik szerint elfogadhatatlan, hogy a fiatal házasokat nem támogatják kedvezményes telekvásárlási lehetőséggel, de a nevelőintézet számára ingyen telket juttatnak.

A projekt keretében:

  • 48 normál nevelési igényű miskolci fiatal költözött volna az otthonba;
  • a gyerekek a helyi iskolába jártak volna;
  • az épületeket egy pályázat segítségével építették volna meg;
  • a gyermekotthon 25-30 új munkahelyet teremtett volna a helyieknek.

A település polgármestere, Széles András annyit mondott: nem helyes azt feltételezni, hogy a gyermek­otthon egyenlő a bűnözéssel, és nem mondható keresztény magatartásnak, ha valaki nehéz helyzetbe került gyerekekkel foglalkozó intézmény építését akadályozza meg.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!