Keresés

Elfoglalták a jobbikosok az új tranzitzóna területét

A polgári elégedetlenségig is elmennek a Verseny utcai piac területét elfoglaló jobbikosok, hogy megakadályozzák a tranzitzóna megnyitását. A fővárosi vezetés a menekülteket szállásolná itt el néhány héten belül, a Jobbik viszont azt várja, hogy visszavonják a javaslatot. 

Elfoglalta a Jobbik a Verseny utcai piac területét, ahol a fővárosi vezetés tranzitzónát nyitna a menekültek számára. A párt regionális igazgatója, Stummer János – aki korábban az ELTE BTK HÖK alelnöke volt, majd tanított is az egyetemen – hétfő reggel párttársaival együtt vette blokád alá a területet. Azt mondták, ha kell, a polgári elégedetlenségig is elmennek, hogy megakadályozzák a zóna létrehozását.

444.hu idézi a területfoglalók közleményét is, amely így szól:

“a VIII. kerületi Verseny utcában, a korábbi piac helyén lesz az egyre agresszívebb migránsok új tranzitzónája a fővárosban. A budapesti Jobbik határozott álláspontja az, hogy a tranzitzónák áthelyezése ugyanolyan látszatintézkedés a főváros vezetése részéről, mint a funkcióját tökéletesen ellátni képtelen kerítés, s ahogyan a kormány kerítés mentén felépített bevándorláspolitikája megbukott, úgy Tarlós István új tranzitzónája is meg fog.

Budapest nem menekülttábor! A mai naptól kezdve folyamatosan tiltakozni fogunk a 373 millióból felépíteni kívánt új tranzitzóna ellen, s ha kell, polgári engedetlenséggel fogjuk megakadályozni a munkálatok megkezdését”.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!