Keresés

Egyre többen csatlakoznak a ruhafogasos kabátakcióhoz

Az akció lényege, hogy minél több helyre, minél több kabáttal kerüljön egy fogas, amire bárki felakaszhat egy kabátot, hogy azt egy rászoruló leakaszthassa.

Két nap sem kellett és országos méretűvé nőtte ki magát a Szabadfogas Mozgalom: már 89 helyszínen lehet fel- és leakasztani a kabátokat – írja a 444.hu.

Facebookon szerveződő jótékonysági akció lényege, hogy minél több helyre, minél több kabáttal kerüljön egy fogas, amire bárki felakaszthat egy kabátot, hogy azt egy rászoruló leakaszthassa. A cél, hogy mindenki átvészelje a telet,”senki se fázzon körülöttünk.”

„Láttam egy fotót egy ruhakereskedésről , aminek bejárata előtt állt egy fogas , amire az volt írva: Ha fázol , vegyél el egy kabátot. Ha segíteni akarsz , tegyél ide egyet. Nagyon tetszett nekem ez, és arra gondoltam, mozgalmat kéne verbuválni a dologból” – olvasható a szerveződés Facebook oldalán.

Arra kérnek mindenkit, hogy ha tehetik a munkahelyükön, otthon, vagy bárhol, ha van egy felesleges fogasuk, helyezzék el közterületen, nagyobb, forgalmas tereken, aluljárókban. A fogasok mellé érdemes volna mellékelni kesztyűt,  jégeralsót, meleg nadrágot, bármit.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!