Keresés

Egyre többen csatlakoznak a miskolci iskola tiltakozásához

Nagyjából tízezer főre rúghat az oktatási rendszer jelenlegi állapota elleni tiltakozók száma.

Az öt miskolci állami gimnázium képviselői csütörtök délután a Herman Ottó Gimnázium dísztermében közös szándéknyilatkozatot írtak alá, amivel szorosabbra fonták együttműködésüket, és remélik, így még nagyobb hatásfokkal harcolhatnak a hazai közoktatás betegségei ellen. 2015 májusában külön-külön hiába fogalmazták meg hivatalos levélben a KLIK-nek, és az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy milyen problémákat látnak, levelükre nem kaptak választ. Most már több mint háromezer támogatójuk van, akik köre folyamatosan nő – írja az Index.

A miskolci szövetség becslése az, hogy körülbelül tízezer főre rúghat már támogatóik köre. A KLIK és az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyelőre nem reagált kezdeményezésükre, bár a Népszabadság úgy tudja, hogy van olyan KLIK-dolgozó, aki szimpatizál az üggyel, nevét viszont nem adja hozzá.

A XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium tantestülete is csütörtökön jelentette be, hogy kiáll a Miskolcról indult kezdeményezés mellett, amely tiltakozik az oktatási rendszer jelenlegi állapota ellen. A támogatók közt vannak miskolci, budapesti, gödöllői, szolnoki, nyíregyházi, kecskeméti, kiskunhalasi és dunakiliti iskolák is.

Friss: Péntek délelőttre 58-ra nőtt a csatlakozó iskolák száma.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!