Keresés

Egyre többen bukják a családi pótlékot iskolai hiányzások miatt

Tavaly csaknem hatezer általános iskolás diák családjától vonták meg a családi pótlékot 50 órát meghaladó igazolatlan hiányzás miatt. Az Emmi statisztikája alapjám két év alatt húsz százalékkal nőtt az iskolakerülők száma, akik közül a legtöbben Borsod megyében élnek.

Egyre több általános iskolás diáktól vonják meg a családi pótlékot 50 óránál több igazolatlan hiányzás miatt, írja a Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) statisztikáira hivatkozva.

A cikk szerint két év alatt húsz százalékkal nőtt az iskolakerülők száma: a 2014-2015-ös tanévben csaknem hatezer általános iskolástól vonták meg a családi pótlékot ilyen okból, miközben egy évvel korábban még csak 5659, a 2012-2013-as tanévben pedig mindössze 5165 gyerektől. A hiányzók többsége az általános iskola felső tagozatára, hatodik-hetedik osztályba jár: tavaly a hatodikosok közt 1095-en, a hetedikesek közt pedig 1248-an voltak, akiktől túl sok hiányzás miatt vonták meg a családi pótlékot. A legtöbb érintett gyerek Borsod-Abaúj-Zemplénben él, itt 1555 gyerek hiányzott ötven óránál többet.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!