Keresés

Egyesületbe tömörültek a kormányellenes civilek

Komolyabb keretek között folytatják munkájukat a kormányellenes megmozdulások és akciók szervezői. Egyesületet alapítottak Új Magyar Köztársaság néven, és rámennek a népszavazási kezdeményezésekre.

Új Magyar Köztársaság néven alapítottak egyesületet a kormány ellen különböző tüntetéseket szervező civilek. A tagok között van volt államtitkár, volt adóhivatali elnök, színésznő, médiakutató, újságíró, egyetemi tanár, polgármester, és civil aktivista. Például a netadós és március 15-i tüntetéseket szervező Gulyás Balázs (Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport), Vajda Zoltán (60 ezren a Magánnyugdíjunkért Facebook-csoport) és Lattmann Tamás nemzetközi jogász. A tagok részletes listáját itt találja.

Az egyesület a társadalmat foglalkoztató problémákra keres majd megoldási javaslatokat, amiket elsősorban népszavazások útján igyekeznek majd érvényesíteni. Két kérdésüket már átengedte a Nemzeti Választási Bizottság. Az egyik a kötelező kamarai tagdíj eltörléséről, a másik a tankötelezettség tizennyolc éves korra való visszaállításáról szól.

A népszavazási aláírásgyűjtések megszervezésében más szervezetek segítségére is számítanak.Ezek között van a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, az Autonóm Szakszervezeti Szövetség, a Magyar Szakszervezeti Szövetség vagy épp a Szolidaritás.

<iframe style=”border: none; overflow: hidden; width: 740px; height: 80px;” src=”//www.facebook.com/plugins/follow.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fabcughu&amp;width=740&amp;height=80&amp;colorscheme=light&amp;layout=standard&amp;show_faces=true” width=”300″ height=”150″ frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe>

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!