Keresés

Egy somogyi tanár szerint a polgármester betiltotta a jövő heti sztrájkot

Ha csak egy pedagógus is sztrájkolni fog április 20-án, annak komoly következményei lesznek – egy Somogy megyei tanár nyílt levele szerint ez hangzott el szerdán, amikor a polgármester összehívta a tantestületet. 

Egy Somogy megyei pedagógus nyílt levele szerint egy település polgármestere összehívatta szerda reggel fél nyolcra a helyi iskola tantestületét, és megtiltotta nekik, hogy részt vegyenek az április 20-i egész napos tanársztrájkban.

„Kifejtette, hogy a MINISZTÉRIUMból már felhívták, és figyelmeztették arra, hogy ha további pályázatokat szeretne benyújtani és persze nyerni szeretne a település, akkor valamit tegyen a helyi pedagógusokkal. ÉS Ő TETT IS! Fenyegetett, és „megígérte”, hogy ha csak egy pedagógus is sztrájkolni fog, annak lehet, hogy komoly következménye lesz a településünkre nézve is, és talán még a munkánkat is elveszíthetjük” – írja a beszámoló, amely a Sonline-on jelent meg.

A tanár szerint a polgármester dicsérte a Fideszt, amiért a település sok pályázaton sikerrel szerepelt, ez pedig szerinte a párthoz való hűségnek köszönhető. „A hatalom győzött az iskolánkban. Itt biztos, hogy nem lesz sztrájk. Egy kicsit hittünk a demokratikus elvekben, de megláthattuk, hogy a hatalom, a politika, minket pedagógusokat, a rendszer rabszolgáinak tart, akik kiszolgálják. Azt hittük, hogy felhallatszik majd a hangunk, a segélykiáltásunk, de be kell látnunk, hogy ez most nem szabad” – írja.

A Sonline és a pedagógus nem nevezte meg, melyik településen történt az eset.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!