Keresés

Egy piros autóval vittek el, azóta szülők nélkül élünk

Sára édesapja iskolaigazgató volt, de miután a szülők elváltak, a három gyerekkel maradó anya nem tudta eltartani őket, így állami gondozásba kerültek. Sára most az SOS Gyermekfalvak filmjében mesél az emlékeiről. Ez már a videósorozat második része, amely megmutatja, milyen a gyermekvédelmi rendszer belülről.

Sára jól működő, értelmiségi családba született. Édesapja közgazdász és iskolaigazgató volt, a bajok pedig akkor kezdődtek, amikor elvált a feleségétől. Az anya nem tudta egyedül eltartani Sárát és két testvérét, így hamarosan az utcára kerültek, a gyerekeket pedig állami gondozásba vették. Egy piros autóval vitték el őket az iskolából, azóta szülők nélkül élnek.

A lány iskolás korában került a kecskeméti SOS Gyermekfaluba testvéreivel, röviddel szülei válása után. Sokáig voltak kötődési problémái, nem szereti, ha hozzáérnek. Egy nevelőtől kapta meg az első ölelést, ami jól esett neki. Ma egyetemi hallgató, és épp önálló életet kezd a fővárosban.

Az SOS Gyermekfalvak kisfilmeken keresztül mutatja meg, milyen a gyermekvédelmi rendszer belülről. Sára története már a második a sorban, Gáborét itt lehet megnézni.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!