Keresés

A Duna TV lesz a fő közszolgálati adó

Március 15-től a Duna TV veszi át az M1 helyét, mint fő közszolgálati adó, az M1-ből pedig nonstop hírtelevíziót csinál a Médiatanács.

Megváltozik a közszolgálati adóstruktúra – derül ki az MTVA hirado.hu oldalán megjelent sajtóközlemlnyből. Idén március 15-től nem az M1 folyamatos hírszolgáltatást fog nyújtani.  továbbá hírháttér- és magazinműsorokat sugároz. “Az alkotók számára tematikában a BBC, a brit közszolgálati aktuális csatorna, míg a napi adásszerkezetben az amerikai CNN televízió műsorszerkezete jelenti a mintát” – írják a közleményben.

Újdonságként bevezetnek egy késő esti, angol nyelvű híradót is, valamint megújul és európai tartalommal kibővül az időjárás-jelentés is.

Az M1 az új műsorszerkezethez új stúdió- és műsorarculattal is készül. Ennek megalkotására az MTVA – 2014. októberében – Simon Jago-t, a BBC World News, illetve az Al Jazeera és más televíziók arculatát is készítő brit szakembert kérte fel.

A Duna lesz az új M1

Az új nemzeti főadó a Duna TV lesz. A közszolgálati műsorok mellett a Duna TV-n lesznek láthatóak az olyan szórakoztató műsorok is, mint a Magyarország, szeretlek!, a Fábry, aSzálka, a Ridikül, a Maradj talpon!, a Hacktion, a Fapad című sorozat és a Gasztroangyal, aCsaládbarát, az On the spot, illetve a Bábel is.

Az M4 Sport csatorna júliusi indulásáig a kiemelkedő hazai és nemzetközi sportesemények is ezen a csatornán lesznek láthatók. Újdonság az is, hogy az M2 csatorna esti sávjában márciustól létrejön a fiataloknak szóló Petőfi TV.

Az M1, az M2, a Duna csatorna továbbra is benne lesz az alapcsomagban, és az M4 Sport is oda fog kerülni, azaz mindenkinek ingyen elérhetőek lesznek.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!