Keresés

Dől a pénz a plakátháborús ellenkampányra

Az eredetileg tervezetthez képest ötször annyi  pénz gyűlt össze a Magyar Kétfarkú Kutya Párt felhívására. A viccpárt a kormány bevándorlásellenes nemzeti konzultációját népszerűsítő  plakátjait szeretné kifigurázni, a pénz mellett plakátötleteket is várnak.

Óránként érkezik egymillió forint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) számlájára – írta az Index. Az MKKP hétfőn jelentette be, hogy gyűjtést indít arra, hogy ellenplakátokat tudjon kihelyezni a kormány bevándorlóellenes nemzeti konzultációját népszerűsítő kampányra válaszul.

Kovács Gergő, a párt vezetője eredetileg 3 millió forintot szeretett volna összekalapozni, hogy kitegyenek 50, a kormány gyűlöletkeltő hirdetéseit kifigurzó plakátot. Kedd délutánra azonban már 11 millió forint gyűlt össze, alig több mint egy nappal a Vastagbőr bloggal közösen indított gyűjtés bejelentése után.

“Ez már annyi pénz, hogy jó lenne értelmes dolgokra használni, szegényeknek, éhezőknek adni, de hát nem erre kértük, úgyhogy ebből mind plakát lesz” – idézte Kovács Gergőt az Index.

Az MKKP vezetője szerint a pénz mellett gyűjtik a plakátötleteket is. Persze ők is terveznek plakátokat: “lesznek korrupcióval, állami lopással, ilyesmikkel foglalkozó plakátok is”. Az adományok közel harmada külföldön élő magyaroktól érkezett, illetve a nevek alapján sok Magyarországon élő külföldi is adományozott – mondta az Indexnek Kovács Gergő.

Az összeg kedd estére már 15 millió forint fölé nőtt.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!