Keresés

Diákok köptek bele a menekültek pogácsájába

Menekülteknek és rászorulóknak sütöttek pogácsát a Kürt Alapítvány gimnáziumában, a süteménybe azonban egyes diákok állítólag beleköptek. A rászorultak azóta megették a már kiszállított pogácsát.

5540 darab pogácsát sütöttek egy rekordkísérlet keretében a budapesti Kürt Alapítványi Gimnázium diákjai múlt pénteken a menekülteknek, illetve a rászorulóknak. Csakhogy a készülő pogácsába egyes diákok beleköptek, illetve egy meg nem erősített beszámoló szerint “gyanús folyadékot” öntöttek a tésztába – írja 444.hu.

A pogácsák szaggatásában csaknem kétszáz ember, diákok, tanárok és családtagok vettek részt péntek délután, mondta a lapnak a Kürt egyik alkalmazottja, aki részt vett a szervezésben.Az iskola hétfőn nyomozást indított az ügyben.

Az iskola egyik tanára elmondta: a pogácsák több adagban készültek, és a köpés, illetve az állítólagos gyanús folyadék, amiről ők nem értesültek, csak néhány adagot érinthetett. A kisütött pogácsákat a készítők is megkóstolták, sőt egy részüket haza is vitték, de senki nem betegedett meg vagy kapott mérgezést. A pogácsák nagy részét, 4500 darabot az Iványi Gábor-féle Oltalom Karitatív Egyesületnek juttatták el.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!