Keresés

Csúcsra járatja a bevándorlás-ellenességet Orbán Viktor

Nem csak parlamenti beszédben és tévéinterjúban érvelt a bevándorlás és a brüsszeli befogadó politika ellen, hanem egy törvény preambulumában is benne lesznek elítélő szavai.

Az elhibázott uniós bevándorláspolitikát okolta a párizsi terrotámadásokért Orbán Viktor miniszterelnök, amikor hétfőn felszólalt a parlamentben. Azt mondta, megtámadták az Európai Uniót és Magyarország is veszélyben van. Orbán ezzel a péntek esti, 129 halálos áldozattal járó összehangolt párizsi terrortámadásokra utalt

“Mi az emberségesebb: lezárni a határokat az illegális határsértők előtt, vagy ártatlan európai polgárok életét kockára tenni?” – kérdezte..

Szerinte a népvándorlás növeli a bűnözés és a terrorizmus veszélyét, és ahol sok a bevándorló, ott nőtt a bűnözés, vagyis a bevándorlás rossz dolog. Idekapcsolta a menekültek uniós szétosztását célzó kvótarendszerrel szembeni ellenkezését, szerinte a kvótarendszerrel szétterítenék a terrorizmust Európában. Azt is mondta, hogy az európai polgárok nem akarták, hogy idegenek százezrei ellenőrizetlenül, a határokon illegálisan átlépve lerohanják országainkat.

Bevándorlás-ellenességét hétfőn este az M1-en leadott interjúban is hangsúlyozta. Arról beszélt, hogy a magyarok biztonsága édekében egyes törvényekhez is hozzá kell nyúlni. Egyúttal Brüsszelt ostorozta, ahol – szerinte tévesen – még mindig a bevándorlás mellett állnak, és ezzel az európai emberektől is eltávolodtak. Azt mondta, Németország egyetlen mondattal véget tudna vetni az egésznek.

Németország azonban, úgy tűnik, nem akarja kimondani azt a mondatot. Christiane Wirtz  a német kormány helyette szsóvivője hétfőn közölte, továbbra is biztosítani kell a külső határokat, és az illegális bevándorlást legális bevándorlással kell felváltani, küzdeni kell a menekülthullámot kiváltó okok megszüntetéséért és méltányosan el kell osztani a válság terheit.

Más uniós vezetők is Orbán Viktor érvelésével szöges ellentétben nyilatkoztak a kérdésről Például Federica Mogherini, az Európai Unió külügyi főképviselője, aki az uniós külügyminiszterek tanácskozása után mondta, hogy a migrációs válság és a terrorfenyegetés összemosása ez nagyon veszélyes és kontraproduktív. A meneküteket pedig kötelességünk megvédeni. Maga François Hollande francia elnök pedig elengedhetetlennek nevezte, hogy az Európai Unió folytassa a szíriai és iraki menekültek befogadását a merényletsorozat után is. Ezzel saját szélsőjobbos ellenzékére reagált.

Brüsszel Orbán szerint elhibázott politikája annyira szúrja a magyar kormány szemét, hogy a kvótarendszer elutasításáról szóló törvényjavaslat preambulumába is beletennék a sokat hangoztatott gondolatok: elítélik “…a brüsszeli Európai Bizottság elhibázott bevándorláspolitikáját, elutasítva a kötelező betelepítési kvótát, mert a kvóta értelmetlen és veszélyes, növelné a bűnözést, szétterítené a terrort, veszélyezteti a kultúránkat…”.  (via: index.hu, 444.hu)

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!