Keresés

A CÖF is helyretette Obamát

Barack Obama egy múlt heti konferencián beszélt arról, hogy Magyarországon megfélemlítik a civil szervezeteket. Az Egyesült Államok elnökének szavait a külügyminisztérium és Orbán Viktor is visszautasította, most pedig a békemeneteket szervező CÖF is úgy érezte: el kell mondania véleményét Obama szavairól.

„Olyan helyeken, mint Azerbajdzsán, a törvények hihetetlenül megnehezítik a civil szervezeteknek még a működését is. Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat – mondta Barack Obama egy múlt heti beszédében.

Az Index arról ír, hogy a CÖF hétfőn levelet küldött az amerikai elnöknek, amikben többek között az szerepel: a civilek vegzálása nem igaz, mert Magyarországon 70-80 ezer civil szervezet működik, és csak 13 szervezettel van baj.

A CÖF levelében összehasonlítja az Ökotárs alapítvány támogatási gyakorlatát a CÖF elnök, Csizmadia László által vezetett NEA pénzosztásával. A levél szerint a NEA évente 13 ezer pályázatot fogad be, és az éves 3 milliárd forintos keretből mintegy 5 ezer pályázatot pénzel, az Ökotárs viszont nagy összeggel támogat néhány szervezetet, miközben sok pályázó kevés pénzt kap, vagy egyáltalán nem nyer.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!