Keresés

Cigányozásba torkolltak Lázár fórumai

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hétvégén négy településen is kampányolt, a migránsok  mellett pedig az is előkerült, hogy hatszáz év alatt a romák problémáit sem sikerült megoldani, az emberek pedig nem szívesen fogadnak be idegeneket, még nyolcgyerekes roma családokat sem.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszállt a kvótanépszavazási kampányba, egy nap alatt négy faluba is ellátogatott fórumot tartani. A Magyar Nemzet riportja szerint Nagyéren elmondta, ha „gyönge lesz a népszavazás”, akkor a kormány előbb-utóbb meg fog hátrálni Brüsszelben, és migránsok százezrei jöhetnek Magyarországra, akikkel nem tudni, hogyan tudnánk együtt élni. Majd ehhez hozzátette: “Hiszen 600 éve élünk együtt cigányokkal, akiknek nem tudtuk megoldani a problémáit”.

Lázár szerint ha szétosztanák a migránsokat, Európa minden országában egységesen 300-500 euróval kellene őket támogatni, miközben itthon, „aki bajba kerül, roma vagy hátrányos helyzetű, az húszezer forintot kap”.

A kampánykörút későbbi településén, Ambrózfalván is előkerült a roma téma, ott a helyi polgármester maga mesélte el, hogy egy nyolcadik gyermekét váró roma család kívánt beköltözni a településre, ám a lakosok arra kérték őt, „csináljon valamit”. A településvezető ezért később intézett másik vevőt az ingatlanra. Ezzel kapcsolatban Lázár János megjegyezte, hiába születik kevés gyermek, az embereknek mégsem az jut eszükbe, hogy másokat fogadjanak be. Bár az esettel összefüggésben azt elismerte és megértette, hogy „vannak olyan jogvédők, akiknek ez szúrja a szemét”, de ez a valóság.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!