Keresés

A cigányok munkáját félti a menekültektől a borsodi vajda

Lakatos Attila szerint senki sem lesz biztonságban, ha bejönnek a bevándorlók, akik a cigányok munkahelyeit is el fogják venni.

„Most még szabadon elengedjük a gyermekeinket iskolába, mert nem bántja őket senki. Ha bejönnek a bevándorlók, akkor félteni fogjuk a lányainkat, a feleségeinket és a családunkat, mert senki nem lesz biztonságban” – mondta Lakatos Attila Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány vajda abból az alkalomból, hogy szombaton Miskolcon megalakult az Európai Romák Egyesülete nevű civil szervezet, amelyhez erdélyi, felvidéki és kárpátaljai romák is csatlakoztak. Az egyesületbe továbbá cseh és nyugat-európai cigányokat is várnak, de nyitottak arra, hogy Európán kívüli cigányokat is integráljanak a szervezetbe, „hiszen például Kanadában vagy az Egyesült Államokban is sok roma él.”

Lakatos elmondta: a magyarországi cigányok nemcsak lányaikat és asszonyaikat, hanem a munkahelyeiket is féltik, „mert a migránsok ugyanolyan “tanulatlanok”, mint ők, ugyanazt a munkát tudják elvégezni.”

(444)

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!