Keresés

Cigányok csak biztonsági kísérettel mehetnek át a Gozsdu Udvaron

Biztonsági őrök társaságában mehetett csak át két fiatal roma lány a budapesti Gozsdu Udvaron szombat éjjel. Az őrök felettese, aki maga is roma származású, azt mondta nekik, hogy romákat csak kísérettel engedhetnek át. A Gozsdu Udvar egyelőre nem válaszolt a kérdésekre. 

Vasárnap két beszámoló is megjelent a Facebookon arról, hogy két fiatal lányt csak biztonsági kísérettel engedtek át a budapesti Gozsdu Udvar Madách Imre úti szakaszán, mert roma származásúak. Az Index beszélt a történet másik szereplőjével, aki azt mondta, szombat éjjel akartak átkelni  Gozsdun, egy szórakozóhelyről mentek, a Holló utca felől, a Madách Imre tér felé, a Madách Imre úton. Ekkor állították meg őket a biztonsági őrök és közölték velük, hogy kiséret nélkül nem mehetnek át az említett pár méteres szakaszon.

Az egyik őrön Gozsdu feliratú kabát volt, így minden bizonnyal a Gozsdu Udvar alkalmazásában áll. A közelben levő Gozsdu Manó Klub az Index kérdésére cáfolta, hogy az ő emberükről lett volna szó. A lap úgy tudja, a Gozsdu Udvart a helyi kluboktól független cég védi, miután egy időben megszaporodtak a külföldi vendégekre utazó zsebesek, dílerek és prostituáltak. 

A lányok először azt hitték, forgatás miatt kapnak kíséretet, de kérték az őrök felettesét, aki maga is roma származású. Ő azt mondta nekik, hogy sajnálja, de utasításba kapta, hogy a cigány származású embereket át kell kísérni.

Két hete egy környéken dolgozó férfi nyílt levelet írt a Gozsdu udvarnak, miután szintén az említett szakaszon nem engedték át az őrök, és így kerülő úton kellett hazamennie munka után. Bejegyzése szerint az egyetlen oka az lehetett annak, hogy megállították, hogy kapucni volt a fején. 

A Gozsdu Udvar egyelőre nem válaszolt az Index kérdéseire. 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!