Keresés

Burkinis nőket küldtek ki a Széchenyi Fürdőből

A fürdő szerint vétettek a házirend ellen, amiben azért tiltják a túl sokat takaró fürdőruhát, mert közegészségügyi, vízminőségi és balesetvédelmi szempontból is aggályos.

Kitettek két nőt múlt vasárnap a Széchenyi Fürdőből, mert burkiniben fürdőztek – írja a 444.hu. A lap egyik olvasója szerint a két – egy 30 és egy 70 év körüli – nő egy órája fürdőzhetett, amikor két női alkalmazott kiküldte őket.

Vasárnap este egy vendég tett panaszt a fürdő vezetésénél, hogy nem a házirendnek megfelelő öltözékben fürdőzik két vendég, ezért felszólították őket, hogy tartsák be a házirendet – mondta a lapnak a fürdő marketing és értékesítési igazgatója.

Az igazgató szerint még nyáron kértek állásfoglalást az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól, és ez alapjén hatérozták meg a fürdőruha viselésének szabályait. Eszerint a burkini “felületének mérete okán közegészségügyi, vízminőségi és balesetvédelmi szempontból is aggályos” – idézte a 444.hu.  

A burkini egész testet elfedő fürdőruha, amit előszeretettel használnak muszlim nők. Idén nyáron Franciaországban nagy botrányt okozott, hogy több strandon is megtiltották a viselését. Sokan a francia világi berendezkedést féltették ezért támogatták, mások a muszlimok hátrányos megkülönböztetése miatt viszont támadták a tiltást. A francia alkotmánybíróság végül kimondta, hogy nem lehet megtiltani a viselését.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!