Keresés

Budaházyék megint megpróbáltak bejutni a Pride előadására

Ismét megpróbált bejutni egy pride-os rendezvényre Budaházy György szélsőjobboldali aktivista, akit elkísért négy társa, köztük Gaudi-Nagy Tamás volt jobbikos képviselő is. A szervezők csak előzetes regisztrációval engedték be a vendégeket, közülük azonban csak Gaudi-Nagy regisztrált. A dologból kisebb szóváltás lett, az előadás pedig, amire végül Gaudi-Nagy is beült, 20-25 percet csúszott.

Budaházy György szélsőjobboldali aktivista, Gaudi-Nagy Tamás egykori jobbikos országgyűlési képviselő és három társuk szeretett volna bejutni csütörtök délután fél hatkor a Budapest Pride egyik rendezvényére. A Dohány utcai Magvető Caféban a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa, Szekeres Zsolt tartott előadást “Meleg menekültek” címmel, ahová csak előzetes regisztrációval lehetett bejutni. A csoport néhány tagja „NORMÁLISAK” feliratú fekete pólót viselt. 

Gaudi-Nagyon kívül azonban egyikük sem regisztrált, ezért a szervezők a bejáratnál közölték velük, hogy nem mehetnek be. Ebből kisebb szóváltás alakult ki, Gaudi-Nagyék nem értették, miért nem kíváncsi az ellenvéleményre a demokratikus jogállamért küzdő Helsinki Bizottság.

Gaudi-Nagy végül beült a 20-25 perces csúszással indult előadásra, a többiek pedig odakint várakoztak. Amikor az egyik szervező közölte, hogy csak írásban lehet majd kérdéseket feltenni, nehezményezte, hogy nincs lehetőség interaktív vitára. “Ez kicsit olyan bürokratikus” – mondta. Aztán a szervezők közt is támadt egy kis zavar azzal kapcsolatban, hogy lehet-e még a helyszínen regisztrálni, vagy sem, míg végül tisztázták, hogy csak az előzetes regisztráció számít. 

A szervezők számíthattak Budaházyékra, akik az elmúlt napokban több pride-os rendezvényre is megpróbáltak bejutni. Az egyik ilyen alkalomról itt írtunk.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!