Keresés

Boxerrel rontottak egy egri cigány családra

Saját házukban támadtak meg egy roma családot Egerben kedd délután. A két huszonéves férfi nekiesett egy tizenhat éves lánynak, nagymamáját pedig földrhüz vágták és megsebesítették. A nagymama szerint a támadók folyamatosan cigányoztak, a rendőrség viszont csak magánlaksértés miatt indított eljárást. 

A saját házában támadott meg egy roma családot két fiatal férfi kedden délután Egerben – írja a Roma Sajtóközpont. Először a kerten át kiabálva szidták és cigányozták a család egyik női tagját, aki épp az udvaron teregetett, majd miután szóváltásba kerültek, behatoltak az udvarra, állítólag boxer is volt náluk. Itt először az éppen hazaérkező tizenhat éves lányba botlottak bele, akit többször is fejbe ütöttek. Ezután berontottak a házba, ahol a nagymama próbálta védeni hétéves unokáját. Lázas beteg fiát menye és lánya igyekezett visszatartani attól, hogy nekiessen a támadóknak.

A nagymama szerint a két férfi folyamatosan cigányozott, dulakodni kezdett velük, majd a földre került. Ezután megrugdosták, és egy éles tárggyal meg is sebesítették. Az áldozatok azóta kórházba kerültek, és jobban vannak. A nagymama az Abcúgnak azt mondta, nem volt korábban semmilyen kapcsolatuk az érintettekkel, akiknek az udvarán kedd délután sokan voltak, mert valamiféle összejövetel volt. Szerinte a támadók ittasak is voltak.

A támadók azzal is fenyegetőztek, hogy ha vissza mernek ütni az áldozatok, akkor nagyon megüthetik a bokájukat – mondta az Abcúgnak az Egri Cigány Önkormányzat elnöke, Lakatos Oszkár.

Az egri rendőrség elkapta a támadókat, akik szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség közleménye szerint magánlaksértés miatt indítottak eljárást B. Domonkos 23 éves, és B. István 24 éves miskolci lakosok ellen. A Roma Sajtóközpont kérdésére, miszerint felmerült-e a rasszista indíték, a rendőrség azt válaszolta: a büntetőeljárásban az eset minden körülményét így ennek motivációját is vizsgálja.

A támadás áldozatait a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda ügyvédje, Udvari Márton képviseli. Szerinte a magánlaksértés vádja megáll, de ennél jóval többről van szó, hiszen személyi sérülés történt. Ezen kívül felmerül a gyűlölet-bűncselekmény gyanúja, hiszen a támadók az áldozatok származására tettek sértő megjegyzéseket, tettüket az eddig felmerülő tények alapján ez motiválhatta.

A Roma Sajtóközpont úgy tudja, a két támadó az egri Esterházy Károly Főiskolán tanul.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!