Keresés

Boross Péter: A menekültekkel az a baj, hogy más színű a bőrük

A volt miniszterelnök szerint nagyon helyes, hogy a kormány kerítést épít, az ellenzéki sajtó pedig inkább ne mutogassa a menekült gyerekek síró arcát.

Boross Péter volt magyar miniszterelnöknek nem azzal van baja, hogy a menekültek más kultúrából vetődnek határainkra, hanem azzal, hogy más a bőrük színe – írja az Index. Boross a Magyar Hírlapnak adott interjújában beszélt a menekültkérdésről. Szerinte ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. „Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is” – mondta Boross.

Ezt kijelentést Boross azzal magyarázza, hogy Nyugat-Európában már a bevándorlók harmadik generációja él, akiknek kulturálisan már integrálódniuk kellett volna a befogadó nemzetbe, és mivel nem tették, ezért nyilván nem is alkalmasak rá. Szerinte ha ez a több száz éve velünk együtt élő cigányság esetében sem nagyon sikeres folyamat, akkor nem sok esély van arra, hogy a most a zöldhatáron érkező muzulmánok tömege esetében az lehet.

Az interjúban Boross azt is elmondta, hogy támogatja a kerítés építését, szerinte Orbán Viktor miniszterelnök mindent megtesz, amit megtehet, de a kormány kezét sok esetben megköti az uniós jog. Boross a médiát is felelőssé teszi, így fogalmaz: „sajnos, az ellenzéki híradók emberi érzésekre játszva menekült gyermekek síró arcát mutogatják, így manipulálják a közvéleményt. De a nemzetünk sorsa mindent megelőz ebben a kérdésben, a humán megfontolásokat háttérbe kell szorítani a válság kezelésében”.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!