Keresés

Borókai lánya 200 milliós megbízást kapott Matolcsytól

200 milliós megbízást kapott a Magyar Nemzeti Banktól (MNB) az első Orbán-kormány szóvivőjének lánya – számolt be az RTL Klub vasárnapi esti híradójában. Borókai Flóra cége csapatépítő tréningeket és céges rendezvényeket szervez majd.

A közbeszerzési eljárásban megversenyeztetett megbízást úgy nyerte Borókai cége, hogy három másik tapasztalt ügynökséget utasított maga mögé. A nyertes Akció BTL Kft.-t 3 éve alapították, amelynek Borókai Flóra a tulajdonosa és ügyvezetője is egyben.

A cég korábban számos állami megbízást nyert el, például a 4-es metró megnyitó ünnepsége is Borókaiék nevéhez köthető.

A Nemzeti Bank részéről sem ez az első megbízás, amit az Akció BTL Kft-nek ad. A cég honlapja szerint 2012 óta szerveznek különböző programokat a jegybank megbízásából. Év elején például az MNB szintén őket bízta meg nagyjából ugyanazzal a feladattal, amivel most, csak az a megbízás akkor nettó 24,9 millió forintról szólt, amely keretösszeg éppen nem éri el a kis értékű közbeszerzések 25 milliós értékhatárát, így nem kell nyilvános ajánlattételi felhívást közzétenni a beszerzésekre.

Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztőjének (korábban a Hír TV vezérigazgatójának), és Borókainé Vajdovits Éva, a KIM kormányirodát irányító helyettes államtitkárának lánya akkor még egyedüli ajánlattevőként nyerte el a megbízást.

Borókai Gábor és Matolcsy György jegybankelnök ismeretsége miatt az Együtt azt követeli, hogy a jegybank tisztázza, miért Borókai cégét választották a kétszáz milliós tenderen.

Sem Borókai, sem a Jegybank nem reagált az RTL Klub megkeresésére.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!