Keresés

Balog Zoltán a „szörnyű, buta” magyar határkerítésről beszélt Frankfurtban

Balog Zoltán saját bevallása szerint tavaly nyáron már azon gondolkodott, hogy lelkészként és miniszterként se tud részt venni a kormány idegenellenes kampányában és a „szörnyű, buta” határkerítés felépítésében – írja a 444.hu.

Balog most miniszterként vendégeskedett Frankfurtban, a Hayek Klubban, ahol elmesélhette, hogy milyen hatalmas morális aggályai voltak azzal kapcsolatban, hogy a kormány magyarul, tegezve kampányolt azzal, hogy a menekültek nem vehetik el a magyarok munkáját.

„Ezek az emberek áldozatok, ezt le kell szögezni” – mondta Frankfurtban. Szerinte az idegenellenes kampány elhibázott volt, mert „nem tettünk kellő különbséget a szükséget szenvedő ember, az áldozat és az áradat, a folyamat között”. „Azt, hogy hús-vér embereket utáljanak, nem engedhetjük meg magunknak” – mondta.

A továbbiakban arról beszélt, hogy a menekülteket nem szabadott volna beengedni a schengeni szabályok szerint, mert „biztonságos harmadik országból érkeztek”.

Beszélt arról, hogy az EU-nak a menekültek befogadása helyett inkább a 6-8 millió Európában élő roma munkaerőpiacra jutását kellene megoldania – ebből a 6-8 millióból úgy hatszázezer-egymillió él Magyarországon, ahogy a miniszter általában az európai romákról mondta, „sokan ma is a harmadik világ szintjén”.

És megismételte azt a kormánykörökben mostanában sokat ismételt, de semmivel se bizonyított állítást, hogy Magyarország százezer ukrajnait fogadott be. Ennek a 444.hu állítása szerint hetek óta sehol sem találja nyomát a hivatalos statisztikákban.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!