Keresés

Ázsiát is kiplakátolja a kormány

Menekültellenes hirdetéseket küldene a kormány Afganisztánba és Szíriába, hogy elriassza a menekülteket attól, hogy Magyarországra jöjjenek. Az Index szerint a kampány szeptemberben indul, kérdés, van-e még működő reklámcég a rommá lőtt városokban. 

Afganisztánra és Szíriára is kiterjeszti a kormány a menekültellenes kampányt, írja az Index. A lap úgy tudja, a kormány szeptembertől tájékoztatni szeretné az afgánokat és a szíreket a szerb határra épített kerítésről, miközben azt is érzékeltetni akarják, hogy nem szívesen látják a menekülteket.

A kormány úgy látja, hogy a háborús övezetekben csak keveseket érhetnének el internetes hirdetésekkel, ezért főleg közterületi reklámokra és újsághirdetésekre fogják helyezni a hangsúlyt, amelyek több nyelven és nyelvjárásban is megjelennek majd.

Az Index azt írja, Szíriában nem lesz könnyű dolga a kormánynak a plakátkampány lebonyolításával, mert bár léteznek reklámcégek, az Aszad-rezsim csak az ország területének mintegy egyharmadát ellenőrzi, a többi részen ellenzéki milíciák, terrorszervezetek, valamint az Iszlám Állam tevékenykedik. Mivel a legtöbben a frontvonalak közeléből menekülnek el, itt lenne érdemes hirdetni, kérdéses viszont, hogy a kormány talál-e működő hirdetési vállalkozót az évek óta ostrom alatt álló Aleppóban, vagy Kobaniban.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!