Keresés

Azonnal kitoloncoltatná Orbán az illegális bevándorlókat

“Aki tiltott határátkelést hajt végre, azonnal őrizetbe kell venni” – mondta Orbán, aki attól fél, hogy Magyarorszég menekülttáborrá válik. A miniszterelnök nemzeti konzultációt kezdeményez arról, hogy a magyar hatóságok fogva tarthassák, és mielőbb kitoloncolhassák az illegális bevándorlókat.

Orbán Viktor az illegális bevándorlásról is beszélt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Szerinte arra lenne szükség, hogy a kérdésben megkérdőjelezhetetlenül egységesen és egyértelműen lépjen fel a magyar közvélemény. Orbán arra kért felhatalmazást a magyaroktól, hogy az illegális határátlépőket a magyar hatóságok vehessék őrizetbe, tartsák fogva, és amint lehet, azonnal toloncolják ki őket. Azt mondta, ha megkapja erre a felhatalmazást a nemzeti konzultáción, akkor annak érvényt is tud szerezni Brüsszelben. Orbán elképzelései teljesen ellentmondanak az európai menekültpolitikának.

Orbán szerint korábban Magyarországon már volt ilyen szabályozás, de ettől az unió eltiltotta a magyar hatóságokat, ám most világossá kell tenni Brüsszelnek, hogy ez rossz döntés. “Jól kell feltenni a kérdéseket, egyszerűen és világosan, és akkor az embereknek lesz róla véleményük, mert az embereknek megvan a józan eszük” – mondta Orbán.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy az osztrákok és a németek változtatni fognak a bevándorlókkal kapcsolatos szabályaikon, így a Magyarországra érkezett menekültek nem tudnak majd továbbmenni, “itt fognak rekedni”. “Ha akkor nem lesznek olyan törvényeink, hogy azonnal fogjuk el őket, és azonnal toloncoljuk vissza, akkor Magyarország egy menekülttáborrá fog válni” – mondta Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy ezt el kell kerülni. Szerinte ha a Balkánon is világossá válik, hogy nem érdemes Magyarországra jönni, akkor nem is fognak jönni migránsok.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!