Keresés

Az utcán kószál a menekült? Több rendőrt!

Buszra szállnak és az utcán mászkálnak a menekültek, ezért fokozott rendőri jelenlétet kértek a vámosszabadi lakosok egy csütörtöki fórumon. A befogadó állomás bővítésére senki sem tett ígéretet, pedig általában két-háromszor annyian vannak bent, mint ahányan elférnének. 

Lakossági fórumon panaszkodtak a biztonságérzetük romlására a vámosszabadiak csütörtök este. Az MTI szerint a fórumon ötven lakos mellett ott voltak a település vezetői, a Győri Rendőrkapitányság vezetője, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) regionális vezetője és a helyi polgárőr-egyesület tagjai is. A lakosok két dologra panaszkodtak leginkább:

  • hogy sok menekült utazik a buszokon, és
  • hogy sokan kószálnak a faluban a befogadó állomást keresve.

A vámosszabadiak ezért  információs táblákat, a buszjáratok sűrítését, valamint fokozott rendőri és polgárőri jelenlétet kértek. Sipos Anikó, a BÁH nyugat-dunántúli regionális igazgatója szerint csütörtök reggel 478-an voltak a 216 fősre tervezett táborban, de előfordult, hogy egyszerre több, mint hatszázan tartózkodtak bent. Idén május óta elvileg háromszázan férnének el, mióta a közösségi terekben is ágyakat helyeztek el, sőt, húsz sátrat is felállítottak. Az MTI tudósítása szerint további bővítést nem ígértek a fórumon.

Hogy a lakosok kevésbé féljenek, a Vámosszabadi Polgárőr Egyesület képviselői felajánlották, hogy hazakísérik azokat, akik délután 6 és este 10 óra között szállnak le a buszokról. A győri rendőrkapitány szerint jelenleg három rendőr van a településen a nap huszonnégy órájában.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!