Keresés

Az Origón oktatott Orbán az októberi kvótanépszavazás előtt

Terjedelmes interjút közölt Orbán Viktor miniszterelnökkel az Origó. Orbán az október 2-i kvótanépszavazás ügyében kampányol, de az interjúba a migránsozás és brüsszelezés mellé befért az amerikázás és az őszödi beszéd is.

Az év eleje óta Matolcsy György unokatestvére tulajdonában álló, kormánypártivá avanzsált Origó hírportálon csütörtök reggel jelent meg egy hosszú interjú Orbán Viktor miniszterelnökkel, az október 2-i kvótanépszavazáson való részvételre, és a nemmel szavazásra buzdító kormányzati kampány következő lépéseként.

Ebben Orbán biztosítja nemzetét, hogy az EU tagországok miniszterelnökeiből álló Miniszteri Tanácsban „néhány miniszterelnökkel összefogva” harcol a kötelező menekültkvóta bevezetése ellen, mindezt azért, mert szerinte a muszlim vallású migránsok betelepítése „megváltoztatná a világ civilizációs képét” és Magyarország kultúráját, amit ő nem szeretne.

Szerinte, ha az unió a kötelező betelepítési kvótát Magyarországra tudná erőszakolni, az minden magyar települést érintene, a bevándorlókat szét kellene osztani 3200 magyar település között. Orbán ezért – mivel szerinte nemzeti ügyről van szó – 100 százalékos részvételt szeretne a népszavazáson. Szerinte, aki nem megy el szavazni, azt nem érdekli a saját hazája sorsa.

Orbán cáfolta, hogy előrehozott választásokat kezdeményeznének, ha érvényes lesz a népszavazás. „Az emberek 2014-ben elmentek szavazni és négy évre döntöttek, hogy az általuk támogatott politikai erők intézzék az ország ügyeit. Mi ezt el is vállaltuk.” -mondta.

Az akkor még a Deutsche Telekomhoz tartozó Origónak egyébként utoljára 10 éve adott interjút Orbán Viktor, még ellenzéki politikusként, ahol azért jóval fogósabb kérdésekre kellett válaszolnia – idézte fel a 444.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!