Keresés

Az Origón megjósolták: Nem veheti meg az RTL Klub a 24.hu kiadójának 30 százalékát

25 perccel korábban adta hírül az Origó, hogy a Médiatanács elkaszálta az RTL Klub tulajdonrész-vásárlási szándékát a Central Digitális Média Kft.-ben, minthogy a testület vonatkozó ülése egyáltalán elkezdődött volna.

Magyar idő szerint 11:35-kor megírta az Origo: A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (Médiatanács) keddi ülésén úgy döntött: nem engedélyezi az RTL Klub mögött álló M-RTL Zrt televíziós társaságnak, hogy 30 százalékos tulajdonrészt vásároljon a 24.hu hírportált is kiadó Central Digitális Média Kft.-ben. Az NMHH ülése ekkor azonban hivatalosan még el sem kezdődött, ugyanis 12:00 órára volt kitűzve.

Az Origo később átírta a hír címét így:

Várhatóan nem kapott engedélyt a Médiatanácstól az RTL Klub, hogy megvásárolja a Central Média 30 százalékos tulajdonrészét

A szóban forgó ülés napirendi javaslatában a 444 szerint nincs is szó a RTL-Centrál ügyről, és a portál szerint délután fél 2-kor sem erősítette még meg az NMHH, hogy valóban született ilyen döntés.

Az RTL és a Centrál tavaly szeptemberben, az Internet Hungary-n jelentették be, hogy a tévécsatorna 30 százalékos részesedést vásárol a 24.hu-t is kiadó vállalatból.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!