Keresés

Az emberiességet kérik számon a menekülteket sározó kormányon

Három nemzetközi szervezet is arra szólította fel a magyar kormányt, hogy hagyjon fel a menekültekkel szemben gyűlöletet keltő kampányokkal. Az emberi jogok európai egyezményéből fakadó kötelezettségvállalásainak teljesítését kérik számon rajta.

Nemzetközi szervezetek kérik a magyar kormánytól, hogy “az emberiesség igaz szellemében” segítse azokat, akik “saját akaratuk ellenére kényszerültek elhagyni a hazájukat, és most Európában keresnek biztonságot”. A  Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), az Európa Tanács és az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala közösen szignált nyílt levélben szólította fel a magyar kormányt, hogy tartózkodjon az intoleranciát és gyűlöletet elősegítő politikától és lépésektől.

A három szervezet szerint a magyar kormány decemberi újabb kampányában bűnözőknek, megszállóknak és terroristáknak festik le a menekülőket, és a bevándorlókat is célkeresztbe veszi. Azt kérik a kormánytól, hogy ismerje el, “a menekültek súlyos traumákat, tragédiákat és veszteségeket szenvedtek el, mielőtt Európába érkeztek, ahol a reményt és az emberi méltóságot keresik, hogy újrakezdhessék az életüket”.

A három szervezet szerint Magyarországtól elvárják, hogy mint az egységes Európa része, teljesíti Az emberi jogok európai egyezményéből fakadó nemzetközi jogi kötelezettségvállalásait.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!