Keresés

Az ásotthalmi mezőőrségről érdeklődött, zsidózás és buzizás volt a válasz

A rendészeti feladatokat ellátó ásotthalmi mezőőrség tevékenységéről érdeklődött, hivatalos válaszok helyett a Csongrád megyei Ásotthalom jobbikos polgármestere zsidózással és buzizással reagált az egykor a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi koordinátora, Léderer András kérdéseire.

Léderer András, a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi koordinátora szerette volna megtudni, pontosan milyen tevékenységet folytatnak, hányan vannak, és szeptember óta milyen fenntartói utasításokat kaptak az Ásotthalom önkormányzata alkalmazásában álló, rendészeti feladatokat ellátó mezőőrök. Ezért egy hete közérdekű adatigényléssel fordult a jobbikos Toroczkai László vezette Ásotthalom önkormányzatához – írja a 444.

Hivatalos választ azonban nem kapott a Helsinki munkatársa, helyette Toroczkai László pénteken saját Facebook oldalán reagált a korábban a Szabad Demokraták Szövetségénél (SZDSZ) politizáló Léderer András kérdéseire, a jogvédő fényképét is megosztva. A reakcióban Toroczkai utalásokat tett Léderer nyíltan vállalt zsidó származására és homoszexualitására, és többek közt azt írta, hogy Léderer annak a szűk körnek az egyik képviselője, akik egész életükben külföldi pénzeken élve a magyarság ellen dolgoznak.

A korábban az SZDSZ ifjúsági tagozatát, az Új Generációt vezető Léderer az esetre szintén a Facebook-on reagált. Szerinte nem az az érdekes, hogy egy polgármester őt személy szerint miként inzultálja, hanem az, „hogy milyen viselkedést legitimál a kormány tranzittal, 8 km-rel, plakáttal és hogy az ásotthalmi polgármester által életre hívott mezőőrség a magyar állam által nem védett menedékkérőkkel szemben mire lehet képes, ha ez zajlik egy magyar állampolgárral szemben”.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!