Keresés

Az Abcúg munkatársai kapták az októberi Minőségi Újságírásért Díjat

Az Abcúg újságírói, Mizsur András és Neuberger Eszter kapták az októberi Minőségi Újságírásért Díjat a hajléktalantörvényről szóló cikkeikért:

A zsűri szerint a szerzők “az egyik legfontosabb októberi témát dolgozzák fel alaposan és empatikusan”. A díjat egy független újságíró-szakmai testület, a Főszerkesztők Fóruma adományozza havi rendszerességgel. A zsűri tagjai: Both Vilmos, Dudás Gergely, Nyáry Krisztián, Pistyur Veronika, Sonnevend Júlia, Veiszer Alinda és Weyer Balázs.

A fentieken kívül három másik cikket is kiemeltek. Balavány György és Marjai János 24.hu-n megjelent cikkükben annak jártak utána, hogyan készülnek az utcán élők az első razziákra október 15. után, míg Fabók Bálint és Jandó Zoltán (G7) a Borsod megyében nemrég lekapcsolt áfacsaló bűnszervezeten belül felszívódó milliárdoknak, mentek utána részletesen, mégis közérthetően. A zsűritagok tetszését Köves Gábor Karl Ove Knausgård norvég íróval készített Élet és irodalomban megjelent hosszú, olvasmányos interjúja is elnyerte.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!