Keresés

Árulja az Origót a Magyar Telekom

A napokban postázta az Origo eladására vonatkozó pályázati felhívást a Magyar Telekom. Az egész céget eladnák, több vevő is szóba jöhet.

Eladná az Origót a Magyar Telekom Nyrt – írja a Világgazdaság. A lap szerint a társaság a napokban postázta a pályázati felhívását a korábban érdeklődő cégeknek. Az egyelőre nem világos, hogy a teljes Origo Zrt.-t eladják-e, vagy csak az Origo.hu-t. Ha az egész Zrt.-t eladják, akkor a vevő viheti az Origo.hu-n kívül a Life.hu-t, a Videa.hu-t, a freemailt, illetve a televíziós szolgáltatásokat, mint a LifeNetwork és az OzoneNetwork, valamint a fejlesztői hátteret.

A Világgazdaság szerint a Telekom nyitott “minden megoldásra”, bár inkább megválna az egész médiabirodalomtól. Az új tulajdonos kiléte néhány hónapon belül kiderülhet, a lap szerint
több mint tíz társaság érdeklődhet a vásárlás iránt, néhányat össze is szedtek:

  • a Central Médiacsoport Zrt., jelenleg egy irodaházban működik az Origóval,
  • a Közép-európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP), az Index.hu tulajdonosa,
  • a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt., ami a vállaltan kormányközeli Napi Gazdaság tulajdonosa, illetve Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóhoz is köthető,
  • Simicska Lajos, a Magyar Nemzet, a Hír Tv, a Lánchíd Rádió tulajdonosa,
  • az UPC, illetve
  • egyéb pénzügyi befektetők.

Az Origo Zrt. a tavalyi viharos főszerkesztőváltás után eltelt egy évben jelentősen növelte árbevételét, ami megközelítette az ötmilliárd forintot. A Telekom tulajdonosának, a Deutsche Telekomnak Németországban is volt egy hasonló médiavállalkozása, de eladták – írja a Világgazdaság.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!