Keresés

Állami megbízásokból nőttek nagyra Kuna Tibor kommunikációs ügynökségei

Kuna Tiborról, az állami megbízásai révén az ország két legnagyobb kommunikációs ügynökségét felépítő üzletemberről közölt portrécikket a 444.hu. A cikkből kiderül, hogy Kuna Young&Partners és Trinity nevű cégeivel a 2010-es kormányváltás óta sorra nyeri a százmilliós állami közbeszerzési pályázatokat, és sikerét még az Orbán Viktor és Simicska Lajos körül összpontosuló fideszes belháború sem törte meg.

Az ózdi születésű Kuna Tibor az Orbán-ciklusok egyik legnagyobb nyertese, hiszen 2010 óta kommunikációs cégei folyamatosan többszáz milliós megbízásokat nyernek a különböző kormányzati kommunikációs tendereken, legutóbb pedig konzorciumban bekerültek a közé a három cég közé, amelyek a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül megszervezhetik a kormány jövő évi kommunikációs költéseit. Ez a megbízás minimum milliárdos bevétellel kecsegtet – derül ki a 444.hu cikkéből.

A lap értesülései szerint Kuna Tibor barátságban áll a Miniszterelnökség vezetői posztjából a Külügyminisztérium élére került Szijjártó Péterrel, de Seszták Miklóssal Nemzeti Fejlesztési Miniszterrel is jó viszonyt ápol. Legfőképp ezeknek a kapcsolatoknak köszönheti, hogy cégei annyira jól szerepeltek közbeszerzéseken.

A 444 azt írja, hogy Kuna Tibor cége, a Young&Partners 2010 és 2014 között sokat üzletelt Simicska Lajos, az akkor még kormányközeli üzletember érdekeltségébe tartozó vállalatokkal, ez a kapcsolat azonban a Simicska és Orbán Viktor között kiéleződő konfliktus miatt látványosan megszakadt. Innentől kezdve Kuna újonnan alapított másik cége, a Y&P-hez hasonló tevékenységet folytató Trinity kezdett látványosan sok megbízást kapni az NFM-től Seszták Miklós égisze alatt.

Kuna Tibor egy pünkösdi istentiszteleten tartott előadásában elmondta: két vállalatának összeredménye idén 6 milliárd forint körül lesz, jövőre pedig 12 milliárd forint összbevétellel kalkulál az üzletember, aki sikerét isten kegyelmének tudja be.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!