Keresés

Állami hírtévé jöhet

A Népszabadság értesülései szerint a köztévénél megkezdték az előkészületeket egy önálló hírcsatorna kialakítására. Az még nincs eldöntve, hogy az M1-et alakítják-e át, vagy egy újat hoznak létre M5 néven.

A lap azt írja, március 15-én tervezik a hírcsatorna indítását. A Népszabadság megkereste az MTVA-t, ahol azt válaszolták: ha változtatnak, azt a saját felületeiken fogják bejelenteni.

A lap szerint az MTVA több vezető beosztású, hírkészítési, gyártási és műszaki területen dolgozó munkatársa koncepciókat dolgozott ki az állami hírcsatorna feltételeinek megteremtésére. Az elképzelések szerint egy reggel hat órától éjfélig sugárzó, „klasszikus” hírtévét hoznának létre, amelyben hírek, híradók, hírháttérblokkok követnék egymást egész nap, s nem lennének benne ismeretterjesztő vagy szórakoztató műsorok. A lap szerint nézettségi szempontból nem valószínű, hogy az M1-et alakítják át, logikusabb lépésnek tűnik egy teljesen új csatorna.

A hvg.hu december elején írt arról, hogy „ellen-Hír Tv”-t indíthat az MTVA, és valószínűleg emiatt módosíthatják a Hír Tv több műsorvezetőjének, szerkesztőjének szerződését. A hvg.hu szerint az Orbán–Simicska-háború újabb frontját jelentheti az állami hírcsatorna kiépítésének terve. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír Tv-től csábítanának át ugyanis munkatársakat az új televízióhoz. A szerződésekbe beépített versenykorláttal valószínűleg az átigazolásokat próbálnák megakadályozni. Ha kilépnének az Hír Tv-től az érintett dolgozók, másfél évig nem helyezkedhetnének el rivális médiánál.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!