Keresés

Alaposan megugrott az Ausztriában élő magyarok száma

2015-ben 8600 fővel nőtt a magyarok száma Ausztriában  az Osztrák Statisztikai Hivatal adatai szerint. A menekültválság is meglátszik az országban tartózkodó külföldiekről szóló statisztikákon: a szírek például 22 ezer fővel lettek többen.

2015 január elseje óta 8600 fővel növekedett az Ausztriában élő magyarok száma az Osztrák Statisztikai Hivatal adatai szerint, így már több mint 63 500 magyar él Ausztriában. Ráadásul ezek csak a hivatalos adatok, a valóságban ennél jóval többen lehetnek az ausztriai magyarok – írja a Határátkelő blog.

Az elmúlt évben egyébként három Európai Unión kívüli országból érkeztek Ausztriába a legtöbben: Szíriából 22 ezren, Afganisztánból közel 19 ezren, Irakból pedig 10 ezren.

Létszámnövekedésben az ausztriai románok előzik meg közvetlenül a magyarokat: számuk 9500 fővel nőtt az tavaly január óta.

Egy, a hollandiai magyarságról szóló beszélgetésen, amelyről az Abcúg is beszámolt, Kováts András, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület elnöke elmondta: Németország és Anglia után Ausztria a harmadik leggyakrabban választott célország a kivándorló magyarok körében.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!