Keresés

Agyonlőttek a rendőrök egy örkényi férfit

Egy lövéssel lőttek agyon a rendőrök egy örkényi férfit tegnap este. A rendőrség szerint azért, mert az illető baltával támadt rájuk, a férfi testvére viszont úgy emlékszik, a lövés dördülésekor már nem volt fegyver a kezében. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja az ügyet. 

Agyonlőtt a rendőrség egy örkényi férfit tegnap késő este. A police.hu-n megjelent közlemény szerint „a Dabasi Rendőrkapitányság munkatársa a felfegyverkezett férfi támadását szolgálati fegyverével hárította el, melynek következtében a 37 éves férfi – az orvosi ellátás ellenére – a helyszínen életét vesztette”.

A Roma Sajtóközpont szerint a férfinek egy korábbi lopás miatt kellett volna egy év három hónapra börtönbe vonulnia, de ezt nem tette meg, ezért körözés alatt állt. Amikor tegnap késő este berontott hozzá a rendőrség, hirtelen felkapott egy baltát, és kimenekült a lakásból. A rendőrök üldözni kezdték, majd néhány száz méterrel odébb lelőtték a férfit, aki a testvére elmondása szerint ekkorra eldobta a baltát. A szemtanúk szerint a holttestet hajnali ötkor vitték el, a család pedig a halottasház előtt várakoznak, hogy megnézessék a holttestet.

A 444.hu riportja szerint a ház Örkény külterületén, a település központjától három-négy kilométerre van, egy földúton megközelíthető régi tanya területén. Az áldozat egy rokona szerint “mindenki tudja, aki sportol, hogy négyszáz méteres sprint után egy olyan emberben, aki életében egy téglát nem rakott arrébb, nincs annyi szufla, hogy komoly ellenállást mutasson.” Ő mesélt arró is, hogy évek óta problémájuk volt a rendőrrel, aki lelőtte a férfit.  “Túljátszotta a szerepét, a boltban igazoltatta az asszonyokat. Sok rossz dolgot tett az itteniekkel (…) Azt hiszi, hogy ő a seriff” – mondta.

A rendőrség közleménye szerint „a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a kényszerítő eszköz használatának körülményeit. Az ügyben a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja le”.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!