Keresés

Ágyi poloskák fertőznek a Jahn Ferenc Kórházban

Nemrég holttestet találtak a vécében, most pedig ágyipoloska-fertőzés van a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben. A szemészeti osztályt kiürítették, és teljes fertőtlenítést végeznek. Az ágyi poloska viszkető kiütést okoz, és nem könnyű kiirtani. 

Ágyi poloskákat találtak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szemészeti osztályán, írja az Index egy olvasójára hivatkozva. A kórház megerősítette a hírt, és elmondták, hogy a betegeket elköltöztették az osztályról, és teljes fertőtlenítést végeztek. A kórház szerint a fertőzés semmilyen zavart nem okozott a sem a betegellátásban, sem az ügyeleti feladatokban, és a betegek sincsenek veszélyben.

Az ágyi poloska emberi vérrel táplálkozik, ezért akkor bújik elő, ha az ember már alszik. A csípése kiütést okoz, általában a kéz- és lábfejen, az arcon, a testhajlatokban, ami viszket is, így lehet észrevenni a fertőzést. Kiirtani se könnyű őket, mert gyorsan szaporodnak, és átlagosan csak 30 nappal a poloskák megjelenése után szokták észrevenni a fertőzést. 

A kórház nemrég azzal került be a hírekbe, hogy napokig nem vettek észre egy holttestet a szülészeti osztály vécéjében

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!